Duobond Air Removal Tool DART

Met Duobond Air Removal Tool (DART) verwijderen je gemakkelijk lucht uit sterretjes in beschadigde gelamineerde autoruiten.

Ruitreparatie in een handomdraai.

Duobond lanceert een innovatieve en praktische oplossing voor nog efficiëntere ruitreparatie. Duobond Air Removal Tool (DART) is een instrument voor het verwijderen van lucht uit beschadigd gelamineerd glas, oftewel: sterretjes in auto- en vrachtwagenruiten. Met de unieke Duobond Air Removal Tool (DART) wordt de originele Duobond UV-hars gemakkelijk in het sterretje geïnjecteerd om zo de verbinding tussen het glas en de PVB-laag te herstellen. Tevens wordt hiermee op doeltreffende wijze lucht uit het sterretje gezogen door na de injectie van hars de plunjer van DART naar achter te trekken en een hoog vacuüm te creëren. De resterende lucht in het sterretje zal dan geleidelijk naar het inslagpunt bewegen waar het opgezogen wordt door DART en de resterende ruimte in de breuk opgevuld wordt met de originele Duobond UV-hars. Om zo tot een kwalitatieve reparatie te kunnen komen.


DART past op de bestaande Duobond-reparatiebruggen Attack, Fixer, IQ-2 en IRIS.

DART is zeer gebruiksvriendelijk dankzij de bajonetsluiting, het lichte materiaal en de eenvoudige bedienbaarheid. DART bestaat voor het grootste deel uit kunststof en heeft daardoor een laag gewicht. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor gebruik op verticaal geplaatst glas zoals de ruit van een vrachtwagen of bus.


Het DART ontwerp draagt bij aan schone reparaties

De kunststof injectiebuis en plunjer kunnen volledig gedemonteerd worden en zijn dus eenvoudig te reinigen. Het gebuikte materiaal is schoon, ondoordringbaar voor hars en oxideert niet. Hiermee waarborgt Duobond een schone reparatie. Het materiaal zorgt er ook voor dat de omgevingstemperatuur nauwelijks invloed heeft op de viscositeit van de UV-hars, ook wanneer DART een nacht in een koude bus heeft gelegen.
Dimenties
Diameter Ø ½” x 20 UNF
Titel Tonen/Download
DART Handleiding Engels
DART Handleiding-DART Nederlands
DART Handleiding Duits
Handleiding ruit reparatie NL
MANUAL Windshield Repair
Handbuch Windschutzscheibereparatur