Duobond UV-Hars 2.5 ml

De originele UV-reparatiehars van Duobond voor de hoogste reparatiekwaliteit voor de lange termijn. Deze set met 2,5 ml UV-hars wordt geleverd in een Uv-bestendige, verzegelde verpakking.

Door het gebruik van materiaalgetrouwe grondstoffen is de hars milieuvriendelijk, geurloos en veilig te gebruiken voor monteurs . Het Duobond hars systeem heeft dezelfde brekingsindex als glas en geeft geen verkleuring.

De reparatie van een sterretje in de voorruit wordt het best gerepareerd door de originele Duobond UV-hars in het sterretje te injecteren en zo de verbinding tussen het binnenste glas en de PVB-laag te herstellen. Daarna is de voorruitreparatie klaar om te worden afgedicht met een dichtingsmiddel genaamd Duobond Impact-Filler. Deze impact-Filler verzegelt het inslagpunt op het oppervlak van de voorruit. Eenmaal uitgehard onder UV-licht in combinatie met UV-uithardende folie kan het worden gepolijst om een glad en transparant oppervlak te verkrijgen zoals het glas.

Autoruitreparaties geaccepteerd

Duobond is sinds 1980 de pionier in autoruitenreparaties in heel Europa. De introductie van voorruitreparaties vereiste destijds acceptatie van de grote verzekeringsmaatschappijen. Dit resulteerde in het feit dat Duobond de strenge testen met de originele Duobond reparatieharsen en apparatuur aflegde die door veiligheidsinstituten werden uiteengezet. De originele Duobond-producten en -harsen zijn goedgekeurd door instituten zoals: BSi & MPA NRW. Zelfs vandaag nog produceren en testen wij in ons eigen laboratorium om u de best mogelijke en veiligste voorruitreparatie te kunnen bieden. Ons chemisch laboratorium houdt een inhoudelijke controle op elk productiebadge voor zowel UV-hars en Impact-Filler. Deze worden allemaal getest voordat ze klaar zijn om te worden gebruikt bij reparaties aan autoruiten.

Bredere beoordeling

De samenstelling van de originele Duobond-harsen is een mengsel waarin vele factoren en eigenschappen in balans zijn. Fundamenteel moet de hars goed hechten aan glas, maar een claim dat een hechting aan het glas de beste is, betekent niet dat dit de beste hars is. Stel dat de interne sterkte van deze hars klein is, dan is een goede hechting aan het glas niet meer van belang. Onder spanning scheurt de hars vervolgens namelijk door de harslaag. Ter vergelijking: de beste auto is niet perse de auto die het hardst rijdt of het snelst accelereert. Ook hier dient een bredere beoordeling te moeten plaatsvinden. Een kwaliteitsreparatie garandeert ontkleuring en blijvende sterkte om doorscheuren te voorkomen. En een brekingsindex van de reparatiehars die dezelfde brekingsindex als glas heeft. Vanwege een hoge hoeveelheid droog gewicht in ons materiaalgebruik en een lage hoeveelheid verdampende materialen, zal er geen krimp optreden en biedt het een thermisch stabiel product. Een lage dampdruk verhindert daarnaast ook dat de samenstelling enige verandering ondergaat gedurende opslag, voordat deze zelfs wordt uitgehard.

Voldoen aan de richtlijnen

Het hebben van een consistente verbindingen met glas en de PVB laag zonder het te forceren met een druksysteem om een tijdelijke ‘verbinding’ te bereiken, voldoet aan de eisen van uw klanten en onze normen. En door het niet mengbaar te laten zijn met water zorgen we ervoor dat de door u gerepareerde voorruiten voldoen aan de relevante 43-R-voorschriften en BS AU 251: 1994 Categorie: A.GroenGedaan!

Dank voor uw keuze voor een duurzaam reparatie product. Dit product heeft het Groen Gedaan!-keurmerk. Onze producten worden jaarlijks getoetst op relevante duurzaamheidseisen door de Stichting Duurzaam Repareren. Een initiatief van de ANWB, Nederlandse verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners.

Met producten met het keurmerk Groengedaan! repareert, herstelt en/of voert u onderhoud uit op een milieuvriendelijke manier.

Kijk op www.groengedaan.nu om te zien op welke criteria de producten getoetst worden. Om u sneller inzicht te geven van de waarde van het GroenGedaan! certificaat:

- Gebaseerd op ISO26000

- Compliant aan de EU Sustainability Reporting Standard

- Third-party auditing

- Carbon footprint conform ISO14064/ GHG-Protocol

Algemeen
Inhoud 2.5 ml
Titel Tonen/Download
MSDS_DE_DB 8420 - Duobond UV-Harz
MSDS_FR_DB 8420 - Duobond Résine UV
MSDS_NL_DB 8420 - Duobond UV-Hars
MSDS_EU_EN_DB 8420 - Duobond UV-Hars
MSDS_UK_EN_DB 8420 - Duobond UV Resin
MSDS_BE_FR_DB 8420 - Duobond Résine UV
MSDS_BE_NL_DB 8420 - Duobond UV-Hars
MSDS_NO_DB 8420 - Duobond UV Resin