Ets-stift 44ml

  • 453662
Het etsen van kentekens in voertuigruiten wordt aanbevolen door politie en verzekeringsmaatschappijen als preventiemiddel tegen diefstal. Fles etsvloeistof 44ml met praktische spons-stift

Diefstalpreventie

Door in de ruiten van een voertuig het kenteken te etsen van het betreffende voertuig ontstaat er een permanente preventie tegen diefstal. Dit wordt dan ook vaak ingezet als afschrikmiddel tegen dieven omdat het dieven niet alleen bijna onmogelijk maakt om te profiteren van de verkoop van ruiten, maar het maakt het ook moeilijker voor dieven om een manier te vinden om zich te ontdoen van het voertuig als het gestolen is. Als gevolg hiervan wordt etsen van kentekens aanbevolen door politie en verzekeringsmaatschappijen als preventiemiddel tegen diefstal. Het proces om een kenteken in de ruiten van een auto te etsen is vrij eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. Voor dit proces is er 1 ets-sticker per ruit nodig met het betreffende kenteken erin geprint of getypt om daarna middels ets-vloeistof dit voorzichtig in het glas te gaan etsen.

Verhoogd risico voor zowel de dief als de onderdelenverkoper

Voertuigen worden meestal om een van de volgende twee redenen gestolen, namelijk de verkoopwaarde of voor de afzonderlijke waarde van de onderdelen. Alvorens een gestolen voertuig te verkopen, zou een dief het geëtste glas moeten vervangen, een tijd tijdrovende en dure zaak. En als een dief de onderdelen van een voertuig met winst probeert te verkopen, vormen de geëtste onderdelen een verhoogd risico voor zowel de dief als de verkoper van de auto-onderdelen. Daarom maken de verminderde kans op winst en het hoge risico dat gepaard gaat met het stelen van een geëtst voertuig het een minder waarschijnlijk doelwit voor diefstal.