Duobond autoruit reparatiebrug Iris BB9

Iris is de meest complete Duobond autoruit reparatiebrug en biedt UV LED-verlichting, een spoetnik voor de hars injector en een vergrootglas voor inspectie. Iris werkt op een oplaadbare 9V batterij.
Iris is de exclusieve Duobond autoruit reparatiebrug die injectie, inspectie en uitharding in één biedt. Iris wordt gevoed door een standaard oplaadbare 9 volt batterij. En biedt grote efficiëntie op het hoogste niveau voor elke professionele monteur in combinatie met een uitstekende zichtbaarheid tijdens de reparatie dankzij het roterende platform.

Selecteren door te roteren

Dankzij Iris voeren gebruikers minder handelingen uit in vergelijking met de traditionele autoruit reparatiebrug. U bevestigt het platform stevig aan de voorruit van een auto of vrachtwagen met behulp van de 9,5 centimeter zuignap. Dit vereist slechts één actie: een draai aan de hendel. Eenmaal bevestigd aan de voorruit, kunt u Iris draaien om de injector opzij te zetten en het vergrootglas te selecteren, zodat u kunt controleren op lucht in de hars en vervolgens op de UV-LED-lamp om de hars te laten uitharden. Omdat de drie gereedschapshouders uitwisselbaar zijn, kunnen er in de toekomst nieuwe functionaliteiten aan Iris worden toegevoegd.

Energiezuinig

De ingebouwde Iris LED UV-lamp werkt op een standaard oplaadbare 9 volt batterij en is draadloos waardoor het repareren van de voorruit zoveel gemakkelijker gaat, omdat de mogelijkheid op lakbeschadigingen vermindert. Het geeft de monteur bovendien de vrijheid om in elke situatie te werken. Met de roterende werking bevindt deze LED lamp zich altijd correct op de voorruit boven de reparatie met de juiste afstand ten opzichte van het glas en de stralingshoek van de 7 LED's.

Optimale uitharding

De golflengte en hoeveelheid UV-straling die de Duobond UV-hars en Impact-filler nodig hebben, was het startpunt voor de ontwikkeling van deze UV-LED-lamp. De gevraagde lage golflengte en een optimaal ontwerp van de voeding op de printplaat voorkomen elke vorm van warmteproductie. Warmte heeft een negatieve invloed op de brekingsindex en de kwaliteit van de uitgeharde UV-hars. Dat maakt de reparatie meer merkbaar en vermindert de afschuifsterkte van de reparatie waardoor de kans groter wordt dat het glas scheurt als ongewenst resultaat. Ook vermindert warmte de levensduur van een printplaat zelf. De ingebouwde zoemer geeft een hoorbare waarschuwing wanneer de LED-UV-lamp aan is. Er klinkt om de tien seconden een signaal en zodra de optimale uithardingstijd is verstreken, wordt de lamp automatisch uitgeschakeld en klinkt er een geluidssignaal dat het gereed is. Dit beperkt de benodigde hoeveelheid energieverbruik en tijdverlies voor de monteur terwijl hij / zij op de hoogte wordt gebracht bij elke stap. Een standaard 9V, 300NiMH-batterij kan tot 60 bewerkingen uitvoeren. Zodra de 9v-batterij de 6v heeft bereikt, stopt de lamp met werken en kan deze worden opgeladen via de Duobond USB-oplader. De USB-lader werkt op standaard 5v USB-uitgangen en kan laden vanaf 5,2v terug naar 9v.

Veilig

Iris is uitgerust met een uniek systeem dat de fysieke druk op de breuk beperkt. Dit voorkomt dat de breuk doorscheurt tijdens de reparatie en zorgt er ook voor dat de breuk niet wordt samengeperst waardoor je de breuk makkelijker kan vullen. Inclusief Duobond IQ-r USB 9 V Batterijlader.
Titel Tonen/Download
Handleiding ruit reparatie NL
MANUAL Windshield Repair
Handbuch Windschutzscheibereparatur